Anka Kuşu Dövmesi Anlamı ve En İyi Phoenix Dövme Modelleri

Anka kuşu dövmesi, hem kuşun tasarımı hem de anlamı bakımından oldukça çok sevilen bir dövme türüdür. Anka kuşu, bir diğer adıyla zümrüdü anka kuşuhüma kuşutuğrul kuşuphoenix gibi bir çok adla anılmaktadır. Bu efsanevi kuş, çok uzun yıllar yaşayabilmekte ve tüylerinin güzelliği ile dillere destan olmaktadır.

Zümrüdü anka kuşu hakkında biraz detaylı bilgi verelim… Zümrüdü Anka Kuşu yada Simurg, ağırlıklı olarak İran mitolojisinde ve edebiyatında geçen, efsanevi bir kuştur. Bu kuş o kadar büyüktür ki, fil veya balina taşıyabilecek kanatlara sahiptir. İran kültüründe adı Simurg, Batı kültüründe Feniks (Phoenix), Mısır mitolojisinde Ateş Kuşu gibi karşılıklar bulur. Ayrıca bir çok farklı medeniyette benzer betimlemeler bulunur.

Zümrüdü Anka kuşunu biraz tarif etmek istersek, fiziksel olarak tavus kuşunu andırır, yüzü köpeğin yüzü gibi, pençeleri tıpkı aslan pençeleri gibidir. Zümrüdü Anka kuşu iyiliği temsil eder ve dişi bir kuştur. Zümrüdü Anka kuşu çok yaşlı bir kuştur ve dünyada meydana gelmiş 3 tufana da tanıklık etmiştir. Sahip olduğu bütün bilgileri nesillere aktaran bir sembol olmuştur. Zümrüdü anka kuşu her 1700 yılda bir kendisini yakarak, küllerinden tekrar doğar ve ölümsüz olarak devam eder.

Efsaneye göre anka kuşu ölümüne yakın zamanlarda çalılardan bir yuva yapar ve güneşin bu çalıları yakmasıyla kendi sonunu hazırlar. Daha sonra aradan 3 gün geçtikten sonra küllerinden yavru bir anka kuşu doğar ve böylece sonsuz ömrü devam eder.

Zümrüdü anka kuşu, toprağı ve suyu arındırır, böylece verimliliği arttırır, yeryüzü ve gökyüzü arasındaki birliği temsil eder.Bu yazımızla birlikte anka kuşu neyi temsil eder, anka kuşu nedir, neden küllerinden doğar, neyi sembolize eder gibi soruların yanıtını da bulmuş olacaksınız.

Görüldüğü gibi anka kuşu dövmesi anlamı yeniden doğuş demektir. Küllerinden doğma anlamı taşır. Yeniden doğma, yenilenme, arınma anlamları taşır, spiritüel olarak reenkarnasyon olarak bilinir. Anka kuşu dövmesini yaptırmak için bir başka neden ise, hayatında çok sevdiği kişiyi kaybedenlerin, onları anka kuşu dövmesi ile vücutlarında ölümsüzleştirdikleri anlamı taşımaktadır. Anka kuşu dövmesi sembolik olarak çok güçlü ve güzel anlamlar taşıdığı için oldukça çok tercih edilen bir dövme modelidir.Online alışveriş sitemizde birbirinden güzel geçici dövme modellerimizi görmek için tıklayınız.

En Güzel Anka Kuşu (Zümrüdü Anka) Phoenix Dövmesi Modelleri

Yorum yapın