Baykuş Dövmesi Anlamı ve En Güzel Dövme Modelleri

Dövmesi olanlar için dövmeler sadece süs anlamına gelmiyor. Aslında bir düşünceyi sembolize eden, stil ve tarzla dolu sanat eserleridir. Dövme yaptırmaya karar verdiğiniz an, kişiliğinizde kalıcı bir iz bırakacağınız andır. Dikkatli seçmek çok önemlidir, çünkü bu dövmeyi ömrünüz boyunca vücudunuzda taşıyacaksınız.
Dövmeler arasından en anlamlı olanları hayvan figür dövmeleridir. Hayvanlar, tarihte, mitolojide kültürel ve ruhsal inanışlarda büyük yer kaplarlar. Bu nedenle hayvan dövmeleri popülerliğini çok uzun sürelerden beri devam ettiriyor.

Baykus Dovmesi Sirt
Baykuş Dövmesi Sırt

Baykuş dövmesine gelecek olursak, anlam bakımından en zengin olanlar arasında yer alıyor ve tüm hayvan dövmeleri arasında en çok tercih edilen seçeneklerden biridir. Erkekler çoğu zaman daha ayrıntılı baykuş tercih ederken kadınlar ise çoğunlukla sevimli olanlarını tercih ederler. Her çeşitte ve büyüklükte baykuş dövmelerine bayılıyoruz hatta çoğu zaman evde aksesuar olarak bile kullanmayı çok seviyoruz.Seçtiğiniz baykuş dövme tasarımının türü, kişisel stil ve anlayışınıza göndermek istediğiniz mesaja bağlıdır.

Baykus Dovmesi Detayli
Baykus Dovmesi Detayli

Baykuşlar hayranlık uyandıran güzellikle , gizemli hayvanlardır. Tarihte de baykuşlar takdir edildi saygı gösterildi ve korkuldu. Baykuş dövmesi çoğu zaman karanlığı ve bilgeliği temsil ettiği için seçilir. Karanlıkta görme yetenekleri , zekanızı, kolay kanmayacak biri olmanızı sembolize eder. Baykuşlar, geceleri görmeye alışık olduğumuz kuşlar oldukları için çoğu zaman insanlar arasında, gizemli oldukları düşünülür. Gecenin gizeminde bile görmeyi başaran baykuşların sezgilerinin kuvvetli olduğu için, kendisinin sezgilerinin de kuvvetli olduğuna inan kişiler bu dövmeyi kullanırlar. Dört tür baykuş dövmesi vardır. Bunlar şu şekildedir,

Kabile Baykuş Dövmeleri: Amerikan yerlilerinin inancına göre , baykuş kötü bir alamet olarak görülür. Ayrıca kötülükten korunmayı da temsil eder.

Kelt Baykuşu Dövmeleri: Kelt inancına göre baykuş , ölen insanların ruhlarını evrenin karanlık güçlerinden korur.

Eski Yunan Baykuş Dövmesi; Baykuşlar eski yunanlılarda, öngörü ve bilgi tanrıçası Athena’yı sembolize ediyordu. Baykuş sembolünün insanlara, bilgi ve bilgelik kazandırdığına inanılıyordu.

Anahtarlı Baykuş Dövmeleri: Bilgi anahtarı temsil ettiğinden, çoğu baykuş dövmeleri anahtarla birlikte betimlenebiliyor.

Japon Baykuş Dövmeleri: Bu dövmeler tipik olarak parlak renklidir ve karmaşık detaylara sahiptir.

Baykus Dovmesi Kol
Baykus Dovmesi Kol

Baykus Dovmesi Bilek Ici
Baykus Dovmesi Bilek Ici

Birçok kültürde ise, baykuşların karanlığı sembolize ettiğine inananların aksine, en karanlık zamanlarda parlayan ışığı ve umudu sembolize ettiğine inanırlar. Bu dövmeyi taşıyacak olan kişiler genellikle hayatlarında yeni bir sayfa açacak olan kişilerdir.

Justin Bieber Baykus Dovme
Justin Bieber Baykus Dovme

Baykus Dovmesi Ayak Bilegi
Baykus Dovmesi Ayak Bilegi

Gizemli şeyleri seviyorsan ve kendine mistik bir hava katmak istiyorsan eğer, baykuş dövmesini daha görünmeyen bilek içine uygulayabilirsin. Çünkü genellikle insanlar onları çok arar fakat nadiren görürler. Yada aradığınız zerafet ise kar baykuşunu tercih edebilirsiniz. Kar baykuşları, görenleri kendisine hayran bırakan bir yapıya sahiptirler.

Baykus Dovmesi Parmak
Baykus Dovmesi Parmak

Baykus Dovmesi Bilek Ici
Baykus Dovmesi Bilek Ici

Baykuş dövmeleri hem çekici hemde benzersizdir. Her yaştan erkek yada kadın rahatlıkla vücutlarında bu sembolü taşıyabilirler. İster büyük boy olsun, ister küçük boy her zaman gözleri üzerine çekecek tarzda bir dövmedir. Eğer bir baykuş dövmesini göğsünüzün üstüne yapacaksanız, gücünü sergilemek için uçuşta göstermek en iyi yoldur. Ama bana göre en hoş seçenek bir baykuşu, ay ve yıldızlar altında ağaç dallarının arasına yerleştimektir.

Hangisini seçecek olursanız olsun seçmeden önce bir araştırma yapmanızı, kalıcı yaptırmaya cesaret edemeyenler, yada kalıcı provası yapmak isteyenler içinse geçici dövmelerimizi denemenizi tavsiye ederim.

Siz de online sitemizden çeşitli hayvan figürleri ve baykuş dövmelerimizi www.newobsessions.com a tıklayarak inceleyebilirsiniz.2019-2020 yılı en yeni baykuş geçici dövme modellerimiz için bizi takip etmeyi unutmayınız.

Yorum yapın