En Güzel Geçici Kalp Dövmeleri ve Anlamları

Kalp dövmesi anlam ve model bakımından sınırları olmayan dövmelerdir. Popülerliklerini asla yitirmeyen bu dövmeler için ana tema kalp sembolüdür. Basit tasarımları olsa da kişiye özgü modeller haline getirilebilir. Üstelik ufak dokunuşlar ya da eklemelerle kalp sembollerini özgün bir hale getirmekte aynı zamanda oldukça basit olacaktır.

Kalp Dövmesi Anlamı

Kalp dövmeleri; aşkın, tutkunun bazen de hayatın içerisinde kaçınılmaz olan ölümün yansıması olabilir. Vücudumuzda yer alan kalp ile şekil olarak benzememektedir. Ancak tamamen onun bir yansıması olarak düşünülmektedir. Bu nedenle klasik dövme sembolleri arasında yer almaktadır. Her yaştan kadın ve erkeğin dövmelerinde kalp sembolünü kullanması kaçınılmazdır. Kalp sembolleri genele hitap eden nadir motifler arasında yer almaktadır.

Kalp sembollerinin tarihi de oldukça eskilere dayanmaktadır. Üzerine yazılmış olan pek çok efsane bulunmakta olduğu gibi mitolojilerde de yeri bulunmaktadır. Tanrı ve tanrıçaların aşklarının sembolü olarak geçen efsaneler günümüze kadar gelmiştir. Tanrıça İştar’ı temsil eden de bir kalp simgesidir. Definecilikte altın madenini simgeleyen de kalp sembolüdür. Geçmiş dönemlerde uygarlıklarda akrep yuvalarının olduğu noktalarda da bu simge kullanılmıştır. Tehlikeli bir imge niyetiyle kullanılırken aynı zamanda akrepleri de temsil ettiğine inanılmaktadır.

Kalp sembollerini tutkunun da dışa vurum halidir. Aşk ve tutkuyu birleştiren semboller ile dövmenizin anlamını derinleştirebilirsiniz. Ailenizi, sevdiklerinizi ya da tarihin tozlu sayfaları arasından önemli bir kişiyi de temsil edebilir. Unutulamayan bir aşkın sembolü olabilirken aynı zamanda kırgınlık ya da kayıpların da yansıması olabilir. Sevgi ve mutluluk kelimelerine karşılık gelen minimal dövmeler de olabilir gösterişli dövmelerin de ilham kaynağı kalp figürleri olabilir. Kalp dövmeleri ile binlerce varyasyonlar üretilebilir. Anlamını farklılaştırmak bu durumda size kalmış bir tercih olacaktır.

Kalp Dövmesi Modelleri

Kalp sembolleri basit görünümlere sahiptir. Kalp dövmesi modelleri ise bu basitliğin farklı sembollerle bir araya gelmesiyle ihtişamlı bir hale gelmektedir. Farklı simgelerin ana temasını kalp sembolü üzerine kurabilir ya da özgün hikayenizin içerisinde bu sembole de yer bulabilirsiniz. Dövme modeliniz konusunda her şey sizin ve dövmenizin hayal gücüne kalmıştır. Basit olarak düşünülen bir kalp sembolünden dev bir hikâye anlatabilirsiniz.

Geçici kalp dövmesi modeli için birden fazla hazır model bulabilirsiniz. Kanatlı kalp, anatomik kalp sembolü, kırık kalp gibi modeller kalp dövmesi için akla gelen ilk modeller arasında yer almaktadır.

  • Son dönemlerde dövmeler vücut bölgelerinden en çok boyun, kulak ya da kulak arkası, parmak, bilek gibi bölgelere uygulanmaktadır. Bu bölgelere minimalizm akımının da popüler hale gelmesiyle küçük ve sade dövme modelleri uygulanmaktadır.
  • Kol üzerine yapılan kalp sembollerine de sık rastlanmaktadır. Erkekler için de bu bölgelerde kalp dövmesi modelleri oldukça fazladır.
  • Omuz bölgesi de kol bölgesi gibi erkek ve kadınlar arasında sıkça tercih edilen alanlardır.
  • Sırtınızda da istediğiniz kalp sembolleri olan dövme modellerini rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Sonsuz aşkın temsili olan kalp sembollerini kullanacağınız bölgelerin de bir sınırı yoktur.

Dövmenizin modelini seçerken hangi bölgeye yaptırmak istediğinize karar vermeniz gerekmektedir. Vücut bölgesine uygun olarak dövmenizin ne kadar detaylı ya da büyük olacağına karar verebilirsiniz. Büyük model dövmeler küçük alanlara uygulandığında istediğiniz etkiyi vermeyebilir.

Yorum yapın