En Güzel Geçici Köpek Dövmesi Modelleri ve Anlamları

Köpek dövmeleri, hayvan dostu ve köpek severlerin aklına gelebilecek en klasik dövmeler arasında yer almaktadır. Bu dövmelerin klasik hale gelmesinde köpeklerin ve insanların arasında oluşan güçlü bağlar yer almaktadır. Köpeklerin doğasında bulunan dostluk ve sadakatleri onların tarih boyunca en özel semboller olmasını sağlamıştır. Hayatımızın her alanında onların yansıttığı anlamlar nedeniyle her zaman var olmuşlardır. Doğanın da en önemli parçalarından olması doğa severlerin de bu dövmeleri tercih etmesinde önemli bir nedendir.

Köpek Dövmeleri Anlamları

Köpek dövmeleri için akla gelen ilk anlamlar köpeklerin dostlukları ve sadakati olmaktadır. Tabi bu anlamların yanı sıra pitbull, kangal gibi köpek türlerinin asaleti ve korkutuculuğu nedeniyle gücün de sembolü olmuşlardır. Filmlerde, kitaplarda, çizgi filmlerde ya da tarihin içerisinde saraylar için vazgeçilmez bir sembol olmuşlardır. Kültürler ve toplumlar değişse de onların saf dostlukların temsilcileri olmaları asla değişime uğramamıştır.

Köpek dövmeleri sadece anlamları için ilgi görmemektedir. Pek çok hayvan sever için özel çizimler de bulunabilmektedir. Özellikle bir köpek sahibi olan kişiler, dostlarının siluetini dövmelerinde taşımayı tercih etmektedir. Dövme, dostlarına verdikleri önemin bir izi haline gelmiştir.  Bu durum dövmelerinin de özgün bir hale gelmesini sağlamaktadır. Bu nedenle kendi köpeğinin olduğu modelleri seçen kişiler, dostları ile aralarındaki bağın güçlendiğine inanmaktadır. Köpeğini kaybedenler için ise dövmelerinde kendi köpeklerini görmek onlar için değerli bir sembol olmaktadır.

Köpek Dövmesi Modelleri

Binlerce belki daha fazla geçici köpek dövmesi modelleri bulabilirsiniz. Dövme için en önemli olan nokta; sizden bir parça olmasıdır. Bu nedenle dövmenizi özgün hale getirmek için ufak dokunuşlar yapabilirsiniz. En özgün köpek temalı dövmeler genellikle kendi köpeğinizin resmedilmesi olacaktır. Minimal ya da görkemli bir model arasından en doğru tercihi seçmelisiniz. Son olarak ise renkler konusunda kesin bir karar vermelisiniz. Bazı modelleri siyah mürekkep çekici ve kusursuz kılarken diğer taraftan bazı dövme modellerini de canlı renkler havalı göstermektedir. Gerçekçi dövme istiyorsanız bu durumda da üç boyutlu dövme modellerini inceleyebilirsiniz. Kendi köpeğinize ait bir modelin üç boyutlu olması en güzel yansıma olabilir.

  • Kolunuza iyiliğin ve dostluğun bakışlarına yansıdığı bir köpek dövmesi modeli seçebilirsiniz. Gözlerin ön plana çıkacağı bir dövme için büyük modelleri tercih etmeniz gerekmektedir.
  • Sırt bölgesi diğer dövme modellerinde de olduğu gibi en rahat alandır. Küçük dövmeleri de rahatlıkla kullanabilirsiniz devasa büyük dövmeleri de tercih edebilirsiniz. Genelleme yapıldığında bu bölgede sert bakışlara sahip olan gücü temsil eden modeller seçilmektedir.
  • Bilek bölgesi ise daha küçük modeller için ideal bir alan olacaktır. Sadece sevginizi temsil eden ufak köpek sembolleri için bu bölgeyi tercih edebilirsiniz. Renklerle onları daha sevimli bir hale de getirebilirsiniz.
  • Omuz bölgesi çoğu zaman ayrıntıların hakim olduğu köpek dövme modelleri ile havalı durmaktadır. Tabi ki küçük dövmelerle de büyük sevginizi anlatan modeller de tercih edebilirsiniz.

Yorum yapın