Freedom Dövmesi Ve Anlamı

Freedom (Özgürlük) dövmesi tasarımından hariç olarak hayatın çok önemli bir bölümünü temsil ettiği için yaptıran kişiler için çok anlamlı dövmelerdir. Freedom (Özgürlük) dövmesinin yalnızca bir anlamı olduğunu düşünseniz de, aslında birden fazla anlamı vardır. Bu anlamlar içerisinde en yaygın olanı da dövmeyi yaptıranın özgür dünyada yaşamaktan gurur duymasıdır. Herkesin özgür iradeye sahip olduğunu ve bu şekilde kabul edilmesi gerektiğini temsil eder. Freedom (Özgürlük) dövmesini bu şekilde anlamlandıran kişiler kendilerini cesur ve her şeyi yapma hakkına sahip olan biri olarak görürler. Bu dövme onlar için bir motivasyon kaynağıdır.

Bilek Freedom Dovmesi
Bilek Freedom Dovmesi

İnsanların bu dövmeyi tercih etmelerinin başka nedeni ise, kendilerini geçmişle bağlantılarını koparmış olduklarını göstermek istemeleridir. Yaşamlarında sıkıntıların üstesinden gelebilmek için çok zorunda kalan ve sonunda nefes alabileceklerini ve hayattan zevk alabileceklerini hissedenler için olan bir dövmedir. Dövme aslında insanlara nereden geldiklerini değil, özgürlüklerinden en iyi şekilde yararlanmaları gerektiğini hatırlatır.

Omuz Freedom Dovmesi
Omuz Freedom Dovmesi

Maceraperestler içinde bu dövme mükemmel bir seçimdir. Kaya tırmanışı , yamaç paraşütü hatta bungee jumping yaptığınızda bile üstünüzde farklı bir özgürlük hissi vardır. Ve bu tarz sporları yapabilenler çok az olduğundan bu cesaretlerini ve özgürlüklerini dövme ile göstermek isteyebilirler. Freedom (Özgürlük) dövmesiyle birlikte kullanacakları bir kuş veya uçurtma kombini tam anlatmak istedikleri olabilir.

İç Kol Freedom Dovmesi
İç Kol Freedom Dovmesi

Bu dövmenin en popüler olanı yazıyla yazılan FREEDOM (Özgürlük) kelimesidir. Ama bu dövmeyi seçerken kullanmak istediğiniz yazı tipi ve nereye yerleştireceğiniz dikkat etmeniz gereken bir unsurdur. Yazınızı yapacağınız bölgeye uydurmanız gerekebilir. Tasarıma daha fazla anlam katmak için ise yazı tipleriyle oynayabilirsiniz.

Free Dovmesi
Free Dovmesi

Eller Freedom Dovmesi
Eller Freedom Dovmesi

Hollywood artisleri ve müzik dünyasından bir çok ünlü, bu dövmeyi kullanmaktadır. Bunun sebebi ya politik bir sebep yada tamamen kişiliklerini yansıtmak olabilir. Bu ünlüler arasında, bizim en çok bildiğimiz Miley Cryrus’un eline yaptırdığı freedom dövmesi yada Demi Lovato’nun parmağına yaptırdığı Free dövmesi milyonlara ilham verdi.

Demi Lovato Freedom Dovmesi
Demi Lovato Freedom Dovmesi

Miley Cyrus Freedom Dovmesi
Miley Cyrus Freedom Dovmesi

Bir başka popüler olan özgürlük dövmesi tasarımı ise yazının sıcak hava balonu ile birleştirilmesidir. Bu iki motifte özgürlüğün birer simgesi haline gelmişler. Çünkü sıcak hava balonu gökyüzünde süzülürken dünyadan tamamen uzakta ve herkese tepeden bakıyorsunuzdur. Balonu sade de tasarlayabilir yada dövmenize renk katmak içinde kullanabilirsiniz.

Balon Freedom Dovmesi
Balon Freedom Dovmesi

Gördüğünüz gibi, herhangi bir Freedom (Özgürlük) dövmesine başlamadan önce düşünmeniz gereken çok fazla şey var. Ama siz hangi tasarımı kullanırsanız kullanın, sizin için ne anlama gelirse gelsin, özgürlük dövmesi sizin için gurur ve motivasyon kaynağı olacak ve etrafınızdakilere ilham verecektir. Kalıcı bir dövme yaptırmadan önce özgürlük dövmesi ve yanına koyacağınız ufak tefek özgürlüğü çağrıştıran motifleri geçici dövme olarak rahatlıkla deneyimleyebilirsiniz. İsterseniz bunun için bir çok örnek bulunan online sitemiz www.newobsessions.com a tıklayarak ilham alabilir, kredi kartı banka havalesi ve kapıda ödeme seçenekleriyle sipariş verdikten sonra bu dövmeyi ve kombinleri sizde deneyimleyebilirsiniz

Yorum yapın