Hiçlik Sembolü Dövmesi Anlamı ve En Güzel Dövme Modelleri

Dövme modelleri arasında en çok istenen şey anlamı olan dövme bulmaktır. Kimisi hayatında ki en önemli durumları dövmeletir kimisi ise topluma mesaj vermek, kimisi de anlamı güzel ve derin olan bir sembolü dövme yaptırmak ister.

Son zamanlarda en çok tercih edilen bir dövme modeli var ki, hem anlamı hem de tasarımı çokça sevilmekte ve ünlüler arasında hızlıca yayılmakta. Bu dövmenin adı hiçlik sembolü

Hiçlik sembolü anlamı; felsefik olarak nihilizm de hiççilik, tasavvufta ise benlik, gurur, kibir gibi kötü duygulardan, huylardan arınmak, hiçlik ve yokluk durumunda olmaktır.Hiçliğe ulaşılınca her şeyin idrak edilebilir olması.

Hiçlik konusunda en ünlü kişi kuşkusuz Mevlana‘dır ve bu konuda şu sözleri bulunmakta “Bu dünyada herkes bir şey olmaya çalışırken sen bir HİÇ ol. Menzilin yokluk olsun. İnsanın çömlekten farkı olmamalı. Nasıl çömleği tutan dışındaki biçim değil içindeki boşluk ise, insanı ayakta tutan da benlik zannı değil, hiçlik bilincidir.”

Hiçliği manevi anlamda yorumlarsak, Tanrı’nın yüceliği ve bilgeliği karşısında, kendi küçüklüğümüzün farkına vararak, O’na hayranlık ve saygı duyarak yaşama hali olarak ifade edilir. Hiçlik, bilgelik demektir.Hiçlikte, bilgeliğin getirdiği bir tevazu vardır. Hiçlikte gurur ve kibir yoktur, kendini ve haddini bilme hali vardır.

Hiçlik sembolü‘nün yabancı mistik inanışlarda karşılığı Nirvana‘dır. Nirvana; her türlü istekten, duygudan kurtularak, bencilliğin tamamen ortadan kalktığı, en yüksek ruh durumuna erişme hali olarak tanımlanır.

Nirvana, kişinin ölümden sonrası için değil, bu dünyada yaşarken, istek ve arzularını tamamen bitirdiği, ıstırabın ve acının olmadığı, rahatlatıcı bir dinginliğe ulaşma halidir. Bu olayın kendi kültürümüz de karşılığı hiç olmaktır.

En Güzel Mevlana Hiçlik Sembolü Dövmesi Modelleri ve Uygulama Yerleri

Mevlana hiçlik sembolü dövmesi ne anlama gelir, neyi sembolize eder bu yazımız sayesinde herkes tarafından bilinmiş olacak. Görsellerini paylaştığımız dövme modellerinin yapan usta sanatçılara buradan teşekkür etmek isteriz. Yorum olarak bizlere isimlerini bahşederler ise kendilerini burada belirtmek isteriz.

Web sitemizde yer alan anlamlı geçici dövmeler için sembol dövmeleri kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.

Yorum yapın